Žena će trpiti poniženja, ali jednom kad ode, znaj da je kraj – Glavni razlozi razvoda po mišljenju psihologa

Supružnici bi trebali povesti računa kako se ophode jedno prema drugom, da se ne bi sutra kajali zbog nekih stvari, za koje ni sami ne znaju zbog čega su ih radili. Mi ćemo vam danas navesti nekoliko glavnih razloga razvoda brakova.

Foto: Flickr.com. by Sergey Kolesnikov is licensed under CC BY 2.0 – Photo is editet, cropped and resized.

1. Supruga se nikada ne treba ponižavati

Žena će trpiti poniženja, ali jednom kad ode, znaj da je kraj. Toga uvjek morate biti svjesni. Stavite se u poziciju kako bi vama bilo, da vas neko ponižava i omalovažava. Zapitajte se, da li bi ste vi to trpili ?

2. Žene bi trebale cijeniti dobre muškarce

Došlo je vrijeme kada dobar muškarac više nema nikakvu vrijednost. Današnje žene umjesto da cjene i poštuju muškarca ako je dobar prema njima, ne! One pored sebe žele muškarčinu, pa im je kasnije đavo kriv kada vide da sa njima ne mogu izaći na kraj.

Zato drage naše dame ovaj savjet dobro zapamtite, i znajte jednu stvar. Dobar muškarac je najveće bogatstvo koje jedna žena može dobiti od života!

3. Manipilacija djecom je strogo zabranjena

Postoje supružnici koji jedne druge ucjenjuju djecom, kako žene tako i muškarci, ovaj savjet je obostran za oba pola. Navest ćemo vam primjere, imate muškarce koji kada dobiju djecu u svojoj glavi zaključe da mogu raditi sve što požele, jer supruga nije u mogućnosti da se sama brine o djetetu, i to koriste na svaki mogući način.

Image by Heather Kemp from Pixabay

Dok isto tako, imate i žene koje svoje muževe ucjenju pomoću djeteta. Bilo šta da nije po njenom, ona je sprema uzeti dijete i otići svojima, jer je svjesna da na taj način može imati potpunu kontrolu nad suprugom.

Nažalost dragi moji, ni jedan od ova dva primjera vam ne ide u korist. Kad tad će ucjenjoj osobi biti puna kapa vas i vašeg bezobrazluka, pokupit će svoje stvari i otiće od vas. Tek tada će te shvatiti da vam to u životu nije trebalo, no tada će biti već kasno za sve.

4. Naučiti snositi odgovornost kada ste krivi

Velika greška mnogih supružnika jeste što nikada jedno drugom neće priznati kada su za nešto krivi. Čak šta više, u većini slučajeva za svoju krivicu optužuju drugog supružnika, kako bi sebe izvadili iz problema.

Nažalost, stvari poput ovih nekoliko što smo vam nabrojali, ne mogu trajati čitavog života. Takvi brakovi kad tad pucaju, i svako odlazi na svoju stranu. Jedino šta bih vas ja mogao nasavjetovati jeste: “Budite normalni i ne žurite, prije nego uplovite u brak dobro se raspitajte kakva je osoba sa kojom bi ste trebali život provesti, pa se tek onda odlučite”.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja je strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Napišite vaš komentar