Najlakše je ženu prevariti – Treba biti mudar pa je sačuvati: 10 dedinih savjeta za sreću i mir

Ponekad je velika razlika između pametnog i dobrog muškarca. Pametan muškarac kroz život se vodi glavom, dok dobar se vodi srcem, što ga često puta zna učiniti naivnim i vrlo pristupačnim drugima za korištenje njegove dobrote. Mi ćemo vam danas navesti nekoliko dedinih savjeta za sretan i miran život.

Image by Freepik

1. Ljude ocjenjuj po postupcima ne po osobinama

Postoje osobe koje su vješte sa riječima, i veoma dobro i proračunato znaju kad će šta izgovoriti. Što bi se u narodu reklo: “Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara”. Međutim sve to padne u vodu kada se takve osobe malo bolje upoznaju, i kada na osnovu njihovih postupaka zaključite ko su oni zapravo. Zato nikada ne donosite zaključak kakav je ko, dok ne prođe određen vremenski period, tek tada će te imati jasnu sliku o njemu.

2. Novcem se karakter ne može kupiti

Većina ljudi umisli, da ako imaju novac – mogu sve. Nažalost mnogi od njih su pogriješili po pitanju toga. Nažalost većina ih se uvjeri kada već bude kasno za to. Kasnije i sami shvate činjenicu, da se obraz i karakter nikada ne može kupiti parama.

3. Najlakše je ženu prevariti – Treba biti mudar pa je sačuvati

Pojedini muškarci misle da prevarom supruge ispadaju veče muškarčine u očima društva, nažalost to nije istina, u to se vrlo brzo uvjere, kada ih supruga ostavi a društvo okrene leđa. Tek tada shvate kolike su zapravo budale ispali.

Image by antonio Albano from Pixabay

4. Obrati pažnju sa kim se družiš

Često puta društvo zna biti najveći krivac za sve loše što vas snađe kroz život. Zato prije nego nekome daš svoje povjerenje, prvo dobro procjeni da li je ta osoba vrijedna da sutra radi nje poremetiš mir u svom životu ?

5. Ako nemaš povjerenje u ženu – Idi od nje

Postoje ljubomorni muškarci koji bez obzira što imaju dobru ženu, jednostavno ne mogu a da ne sumnjaju u nju i njenu čast. Za takve bi imao jedan savjet, ako već nemaš povjerenja u dobru ženu, okreni se i idi od nje, takav kao ti je i ne zaslužuje.

6. Ne čilo zlo drugima – Vratiće ti se ko bumerang

Do sada još niko nije prošao a da mu život nije naplatio dug koji je zaslužio nekada u prošlosti. Bilo kad i bilo gdje da se nalazite, stičiće vas suze drugih ljudi, za koje ste vi bili odgovorni, vjerujte, plakat će te i vi kao malo dijete.

7. Za sve u životu imaj plan B

Kroz život će te imati i uspona i padova, trudite se da uvjek imate izlaz u svakoj situaciju. Ne dozvolite sebi da se uzdati samo u jednu stvar, i kada vam to propadne, da propadnete i vi zajedno sa tim.

8. Ne vodi računa šta drugi rade – Vodi računa šta ti radiš

Tuđe stvari ne treba da vas zanimaju kroz život. Bolje se zanimajte kako svoj život da uljepšate, nego što druge tračarate po ćoškovima.

9. Nikad ne izazivaj sudbinu

Sudbina je čudo koje svako ima ispisano kroz život. Ako ste vi dobri prema njoj biće i ona dobra prema vama, međutim ako ste vi loši i izazivate sudbinu, e tada postoje velika mogućnost da će te veoma loše proći.

10. Ne dokazuj se na slabijim od sebe

Kroz život trebaš braniti i pomagati slabije od sebe, a ne ponižavati. Pametan čovjek je svjestan da omalovažavanjem slabijeg od sebe zapravo svoj obraz i ljudskost dovodi u pitanje, a to sam sebi nikada ne bi mogao oprostiti.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja na druge portale strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Napišite vaš komentar