Imaju desetoro djece i žele još dvoje: ‘Puno kolica i djeca u pelenama nama su normalna stvar’

724
Foto: crnopile.com

Za mnoge u svijetu ovo nije uopste normalna stvar. Na danasnjem vremenu bracni parovi jedva da se odlucuju i za jedno dijete a kamoli vise. Jer kako starija populacija to kazu “Ljudi sta vam je ? To su posljedice modernog doba”.

No što se tiče Countney i njenog supruga njih kako kažu ne zanima to moderno vrijeme. Oni ipak vise vole da se drze stare tradicije. I plus jos nesto su uz to sve dodali. Sva ova dijeca za Countney i muža je nesto najljepse sto ih je moglo snaci na ovom prolaznom svijetu. I smatraju da je to dar od boga.

Sto kako kazu ni sami nisu svjesni na koji nacin su to sve zaslužili.

Courtney se ne obazire na savjete Svjetske zdravstvene organizacije da se napravi razmak između trudnoća od 18 mjeseci do dvije godine. Nakon udaje za pastora Chrisa Rogersa (32) u listopadu 2008., mama Courtney Rogers (36) iz Novog Meksika u SAD-u rodila je šest dječaka i četiri djevojčice, a sada je ponovno u 33. tjednu trudnoće.

Foto: pixabay.com

Courtney bi trebala roditi kćer 19. studenog, ali ne planira stati s rađanjem – ona želi barem još jedno, prenosi The Sun. Ovo će biti njihova prva beba rođena u zimskim mjesecima, a nada se kako će donijeti pravi osjećaj Božića, na koji par svake godine potroši oko 6500 kuna na poklone za svoju djecu.

Courtney, čiji je život toliko pun obaveza da ima samo jedan spoj godišnje s Chrisom, rekla je:

Drago nam je što opet očekujemo bebu. Nervozna sam u početku trudnoće jer sam imala dva spontana pobačaja u prvom tromjesečju, ali sada sam u 33. tjednu i jako smo uzbuđeni. Jedva čekam držati našu malenu u naručju.

Nije bilo komplikacija i cijelo vrijeme sam se osjećala dobro, iako za ovu bebu imam isti termin kao i za onu koju smo izgubili prije četiri godine. Laknulo mi je kad sam čula otkucaje njezinog srca. Nikad nisam imala više od tri dječaka ili djevojčice zaredom pa je ovo novi rekord, jer je ona četvrta djevojčica po redu. Djeca su tako uzbuđena.

Chris i Courtney, koji mjesečno potroše gotovo osam tisuća kuna na hranu, voze se u kombiju s 15 sjedala, a djecu školuju kod kuće, u siječnju su krenuli s novim mjerama štednje – prestali su jesti vani i srezali još neke troškove, zbog čega su uštedjeli još 6500 kuna mjesečno.

Foto: pixabay.com

No, rijetke su prilike kad Chris i Courtney provode vrijeme sami. Prisjećajući se njihovog posljednjeg spoja u studenom 2019., rekla je: – Šetali smo centrom i bili u restoranu. Ali obitelj je ono što je važno predanim roditeljima – smatra Courtney.

Želimo imati 12 djece, odnosno obitelj od 14 članova. Moj suprug je najstariji od desetero braće i sestara pa smo se prije vjenčanja dogovorili da ćemo imati barem toliko djece. Imati nekoliko djece odjednom u pelenama i puno kolica za nas je normalno – kaže Courtney.

Courtney se svako jutro ustaje u 7:30 sati, kako bi se pobrinula da se djeca ustanu na vrijeme za školu, spreme se te doručkuju sve do 8 sati. Sva starija djeca rade kućanske poslove i pomažu kod pospremanja nakon doručka, prije početka nastave. Svatko si sprema za ručak sendvič ili jede ostatak od večere, prije nego što mlađa djeca odspavaju, a druga pogledaju film ili odrade svoje zadatke.

Courntey se ne obazire na savjete Svjetske zdravstvene organizacije da se napravi razmak između trudnoća od 18 mjeseci do dvije godine i savjete od strane liječnika da pauze budu duže kod nje zbog carskih rezova, prenosi vecernji.hr.

Izvor: vecernji.hr

SHARE

LEAVE A REPLY