Vrijeme nikad ne liječi ovih 5 rana: Duša se isprlja, mozak se otruje! Al se đžaba jedino što naučimo je živiti sa tim.

768
Foto: pozitivanstav.com

Tokom života često doživimo niz događaja. Što uspona što padova. No svako od nas mora proći kroz teške trenutke koji nam ostavljaju duboku ranu za cijeli život.

To su rane koje nikad ne zarastaju. Ko kaže da vrijeme liječi sve. On Laže! Pojedine rane uvjek ostaju. Jedino što čovjek nauči da živi sa tim. No ipak s vremena na vrijeme stignu nas teški trenutci kada želimo samo biti sami.

Evo nekih rana koje nikad ne mogu da zacele do kraja:

1. Poniženje

Kada vas ponizi osoba do koje vam je stalo. To je često najgore za većinu nas emotivaca. Uvjek se pitamo zašto je to baš morala uraditi ta osoba koju ste toliko voljeli ili gotivili.

Foto: Ilustracija / Profimedia

2. Razočarenje

Kada nas neko blizak razočara, uništi sva naša očekivanja i nade. Taj osećaj u nama izaziva eksploziju šoka, besa, iznenađenja i boli.

3. Izdaja

Kad osetimo izdaju na svojoj koži, tada nam se čini da je čitav život laž. Sve ono u šta smo do tada verovali pretvara se u izmaglicu.. Izdaja je u stanju da nas povuče u najdublje blato iz kojeg se teško izlazi.

4. Ravnodušnost

Kada nas najbliži ljudi, bez ikakvog razloga, ignorišu, počinjemo da se osećamo beskorisno. Tada ćemo se svi osetiti nedostojno i uništeno.

5. Gubitak

Ova rana se razlikuje od svih ostalih po tome što nije namerno naneta i zaista u većini slučajeva uopšte nema krivca. Niko od onih koji nas stvarno vole neće izabrati smrt kako bi nas povredio. Ali, ipak, kada napuste ovaj svet, sa sobom nose deo naše duše koji se nikad više ne može oporaviti.

Izvor: Stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY